29. Festival autorskog filma: 24. novembar - 1. decembar 2023.

Sve vesti / Filmska tura Gorana Markovića na 27. Faf-u

Filmska tura Gorana Markovića na 27. Faf-u

Filmska tura Gorana Markovića na 27. Faf-u

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ove godine prateći program Festivala autorskog flma po prvi put daleko prevazilazi bioskopske sale, a posvećen je autoru-dobitniku nagrade za životno delo 27. Festivala autorskog filma.

 

Festival izmeštamo iz očekivanih filmskih okvira na inovativan način: vođenjima kroz lokacije na kojima su snimljena kultna ostvarenja Gorana Markovića, danas već prepoznata kao deo istorije filma i popularne kulture – „Specijalno vaspitanje”, „Variola vera”, „Nacionalna klasa”, „Majstori, majstori!” i drugih.

 

Goran Marković biće ovom prilikom vodič, a govoriće o procesu rada na svojim filmovima, o anegdotama, sećanjima i saradnicima. Šetnja kroz lokacije zamišljena je, između ostalog, kao hod kroz jedan segment jugoslovenske kinematografije, te arhitekture Beograda koji ju je odredio.

 

Vođenje je zakazano za nedelju, 28. novembar, u periodu od 10 do 14h. Planirano vođenje traje 4 sata, a vožnja od jednog do drugog lokaliteta planirana je autobusom. Broj mesta je ograničen, pa vas stoga molimo za razumevanje.

 

Prijave se vrše putem ovog linka.

 

Osim vođenja, u okviru pratećeg programa Festivala autorskog filma očekuje vas i filmska diskusija Gorana Markovića i Srdana Golubovića, kao i neobični izložbeni program po izlozima i stubovima čitavog grada, gde ćete se susresti sa plakatima i fotografijama sa snimanja Markovićevih čuvenih filmova. Posebnu pažnju trebalo bi pokloniti Beoizlogu, čiji će veliki deo biti posvećen filmu „Majstori, majstori!” – ostvarenju čiju restauriranu verziju imate priliku da pogledate na ovogodišnjem FAF-u.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Translate »
Scroll to Top