29. Festival autorskog filma: 24. novembar - 1. decembar 2023.

Sve vesti / BERLINSKI POBEDNIK „ZLO NE POSTOJI“ PREMIJERNO NA 26. FESTIVALU AUTORSKOG FILMA

BERLINSKI POBEDNIK „ZLO NE POSTOJI“ PREMIJERNO NA 26. FESTIVALU AUTORSKOG FILMA

BERLINSKI POBEDNIK „ZLO NE POSTOJI“ PREMIJERNO NA 26. FESTIVALU AUTORSKOG FILMA

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Film „Zlo ne postoji“ iranskog režisera Mohammada Rasoulofa premijerno će biti prikazan na 26. Festivalu autorskog filma (FAF) koji će se održati u Beogradu od 27. novembra do 04. decembra na već tradicionalnim lokacijama.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1523887145228{padding-top: 28px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column][vc_column_text]

 

„Zlo ne postoji“ je treći iranski film koji je u poslednjih deset godina dobio nagradu „Zlatni medved“

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ova drama objedinjuje četiri različite priče u kojima se protagonisti susreću sa moralnim dilemama. Od životne kolotečine jednog „poštenog“ radnika, mladog regruta sa zadatkom suviše teškim za njegovu dušu, vojnika koji otkriva užasnu tajnu do susreta misterioznog doktora i mlade devojke samo su neki od mnogobrojnih primera teškoća u izražavanju ličnih sloboda. Umetnik se pored ovakvih tema bavi i pitanjem smrtne kazne koja je u Iranu još uvek dozvoljena.

Drama od 150 minuta u četiri čina prikazuje uziverzalnu priču pojedinaca koji su zaglavljeni u nametnutim situacijama i naizgled bez mogućnosti izbora. Obrt koji nam umetnik uvodi jeste taj da izbor uvek postoji, ali da svaka odluka sa sobom nosi teške posledice.

„Zlo ne postoji“ je treći iranski film koji je u poslednjih deset godina dobio nagradu „Zlatni medved“. Nagradu u Berlinu preuzela je ćerka režisera jer je Rasoulofu zabranjen izlazak iz Irana. Pored ove, film je za sada osvojio još četiri nagrade.

Glavno mesto održavanja Festivala je Kombank Dvorana, dok će se filmovi prikazivati i na ostalim lokacijama: Dom omladine Beograda, Dom kulture Studentski grad, stara i nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, bioskop „Fontana“, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina, UK „Stari Grad“, a zbog epidemiološke situacije neki naslovi će se naći i na onlajn programu na platformi www.mojoff.net .

Više informacija o lokaciji i programu projekcije filma „There is no evil“ naći će se na sajtu Festivala autorskog filma www.faf.rs , kao i na zvaničnoj strani Festivala na Fejzbuku http://www.facebook.com/festivalautorskogfilma .

 

Translate »
Scroll to Top