First Films First

Usled pandemije, treći modul profesionalnog trening programa Goethe Instituta First Films First ove godine održaće se onlajn.

Tutori koji će na ovom modulu savetovati učesnike na polju rada sa glumcima su dvoje izuzetnih evropskih autora, Ildiko Enjedi (O telu i duši) i Kristi Puju (Smrt gospodina Lazareskua). Istovremeno, učesnici će nastaviti rad na svojim scenarijima pod mentorstvom jednog od vodećih scenariste i reditelja sa ovih prostora, Srđana Koljevića i dobitnika Srebrnog medveda za najbolji scenario na Berlinskom festivalu, Ditriha Brugemana.

Program je namenjen mladim filmskim rediteljima Jugoistočne Evrope koji razvijaju svoje prve dugometražne igrane filmove. First Films First se sastoji od četiri modula, tokom perioda od 10 meseci i omogućava učesnicima da korak po korak razviju svoje filmove kroz različite umetničko-produkcione faze. First Films First se usredsređuje na samo osam učesnika, kako bi omogućio individualni pristup svakom od njih.

Važan partner u ovom program je Filmski centar Srbije, a ove godine među učesnicima je čak dvoje srpskih autora, Vladimir Tagić i Maša Šarović. Više informacija možete naći na firstfilmsfirst.com