2.12.2020. - 10h - 11:30h
Roundtable - Film and press: an essential synergy for keeping cinema alive in times of pandemic

Live prenos na Facebook platformi možete pratiti na ovom linku – Link#1

30. novembar – 2. decembar 2020.

FRANCUSKO-SRPSKI FILMSKI SUSRETI #5

U okviru Festivala autorskog filma održaće se od 30. novembra do 2. decembra peti Francusko-srpski filmski susreti, u organizaciji ACID-a, Filmskog centra Srbije, MegaCom Filma i Francuskog instituta.

Susreti će i ove godine krunisati uspešnu filmsku saradnju Francuske i Srbije kroz niz tema posvećenih Sedmoj umetnosti. Predstavnici francuskog Nacionalnog centra za film i animiranu sliku, Filmskog centra Srbije i časopisa Cahiers du cinéma, producenti i reditelji iz obe zemlje pokušaće da odgovore na izazove sa kojima se film suočava: kako snimiti film tokom pandemije? Kako distribuirati filmove i razvijati publiku kada su na snazi restriktivne mere? Kakvo mesto danas pripada filmskom novinarstvu?

Osim okruglih stolova, na programu su i sadržaji namenjeni srpskim studentima i mladim filmskim stručnjacima, kao što su francuski programi podrške za razvoj i produkciju stranih filmova, stipendija FEMIS, rezidencija pisanja kratkometražnog filma, masterklas na temu dokumentarnog filma, programi finansiranja i distribucije kratkometražnih filmova. U okviru festivala biće prikazano 19 francuskih filmova, među kojima i izbor Udruženja za promociju mladog nezavisnog filma ACID.

Svi razgovori će se odvijati onlajn, sa simultanim prevodom na srpski i francuski. Budući da je broj učesnika ograničen, molimo sve zainteresovane da se prijave putem ovog Google formulara.

Program u pdf formatu možete preuzeti na ovom linku.