a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

MAKALA

Kan 2017 – Nagrada za najbolji filmu programu Nedelja kritike, London – Grirson nagrada, Kan, Toronto, Hamburg, London, Tokio 2017

Originalni / međunarodni naziv: Makala
Režija: Emmanuel Gras
Scenario: Emmanuel Gras
Uloge: Kabwita Kasongo, Lydie Kasongo
Direktor fotografije: Emmanuel Gras
Montaža: Karen Benainous
Zemlja produkcije: Francuska
Trajanje: 96 minuta
Jezik: svahili, francuski

Kabvita Kasongo ima 28 godina i živi u Demokratskoj Republici Kongo. Svako jutro u zoru, odlazi sa sekirom preko ramena, započinje seču drveća od kojih će se kasnije praviti drveni ugalj. To je samo jedan od napornih zadataka koje Kasongo mora da uradi kako bi drveni ugalj dospeo na tržište. Njegova sredstva su ograničena na klimavi bicikl pomoću koga prevozi ugalj, ali sanja da će jednog dana izgraditi bolji krov za svoju porodicu, iako njegov san zahteva ogroman napor.

Emanuel Gras je francuski reditelj kratkih i dokumentarnih filmova, poput Bovines (2012) i 300 Souls (2015). Makala (2017) je njegovo poslednje ostvarenje, jednostavna priča o radu jednog čoveka ispričana sa poetičnošću koja ostavlja neizbrisiv utisak.