Loading...

FAF 2022 > Autorski maraton: Mini serija Larsa Fon Trira

Kraljevstvo: Egzodus

Lars von Trie DK • 2022 • 295 MIN

Sinopsisi:

Kada dobri ljudi, koji nesumnjivo vladaju naukom i najsavremenijom modernom tehnologijom, ne uspeju da se izbore sa zlom, pa čak i sam čuvar kapije postane preslab, Karen mora da pokuša da izvede naizgled nemoguć zadatak, boreći se sa gordošću i glupošću. Sada, više nego ikada, svi moramo biti spremni da uzmemo dobro sa zlom, jer se kapija Kraljevstva ponovo otvara.

Biografije:

Lars fon Trir je danski reditelj i scenarista sa kontroverznom karijerom dugom više od četiri decenije. Poznat je po svojim trilogijama, kao i po žanrovskim i tehničkim inovacijama, konfrontacionom ispitivanju egzistencijalnih, društvenih i političkih pitanja, i bavljenju temama kao što su milosrđe, žrtvovanje i mentalno zdravlje. Među brojnim nagradama i nominacijama koje je fon Trir osvojio na filmskim festivalima širom sveta su i Zlatnu palma, Gran pri, nagrada žirija i tehnički Gran pri na Filmskom festivalu u Kanu.

Originalni naziv The Kingdom: Exodus • Riget: Exodus
Režija Lars von Trier
Scenario Lars von Trier, Niels Vørsel
Uloge Bodil Jørgensen, Mikael Persbrandt, Tuva Novotny, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Alexander Skarsgård
Kamera Manuel Alberto Claro
Montaža Jacob Schulsinger, My Thordal, Olivier Bugge Coutté
Zvuk Eddie Simonsen
Muzika Joachim Holbek
Producenti Louise Vesth
Distribucija Trust Nordisk

Festivali i nagrade

La Biennale di Venezia

Projekcije

1.12. │ 17:00h │ MTS 1