a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

.

KANIBA

Venecija 2017 – nagrada u programu Horizonti

Originalni / međunarodni naziv: Caniba
Režija: Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor
Scenario: Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor
Uloge: Issei Sagawa
Direktor fotografije: Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor
Montaža: Véréna Paravel, Lucien Castaing-Taylor
Zemlja produkcije: Francuska
Trajanje: 90 minuta
Jezik: japanski

Festivali: Venecija,  Toronto,  Vankuver, Njujork,  Mumbai, San Dijego 2017

Kaniba je dokumentarni film snimljen kao portret-intervju Iseija Sagave koji je deportovan iz Pariza 1981. godine zato što je ubio i pojeo holandsku studentkinju Rene Hartvelt. Priča prati ljubomoru i rivalstvo između Iseija i njegovog brata koji postaje njegov negovatelj nakon što Sagava preživi šlog. Delimično paralisan, nemoćan da napusti svoj dom na periferiji Tokija i u potrazi za iskupljenjem, Sagava priča o svom zločinu, sopstvenoj želji da bude pojeden i slavi koju je stekao: nakon povratka u Japan pokušao je da zaradi za život objavljujući užasne mange, pojavljujući se u porno filmovima i pišući suši kritike.

Antropološki duo Verena Paravel i Lisjen Kastenj Tejlor radio je na filmu Levijatan 2012. godine, njihov poslednji dokumentarac Kaniba će sigurno biti jedan od najkontroverznijih filmova ove godine. Kaniba hrabro ide u nepoznato, u složenu i duboko uznemirujuću priču.