Loading...

FAF 2022 > Mreža Festivala

Intregalde

Radu Muntean RO • 2021 • 104 MIN

Sinopsisi:

Marija, Dan i Ilinca odlaze na humanitarno putovanje, koje zajedno sa grupom prijatelja organizuju krajem svake godine. U svojim velikim terenskim automobilima voze se kroz planinske puteve sve do udaljenih sela deleći meštanima pakete pomoći. Usput upoznaju usamljenog starca i pristaju da ga odvezu do pilane u kojoj navodno radi. Ali, nakon što njihovo auto zaglavi u šumskom jarku, ispostavi se da je pilana napuštena, a oni bivaju prisiljeni da noć provedu sa senilnim starcem, koji će njihovo shvatenje empatije i društveno korisnog rada staviti na iskušenje.

Biografije:

Radu Muntean rođen je u Bukureštu. Diplomirao je za filmsku režiju na Rumunskoj akademiji za pozorište i televiziju 1994. godine. Režirao je i napisao sedam igranih i jedan dokumentarni film. Njegovi filmovi premijerno su prikazani na Filmskom festivala u Lokarnu, kao i na Kanskom filmskom festivalu. Distribuirani su u više zemalja, i naišli su na odličan prijem publike i kritičara.

Originalni naziv Întregalde
Režija Radu Muntean
Scenario Radu Muntean, Răzvan Rădulescu, Alexandru Baciu
Uloge Maria Popistașu, Ilona Brezoianu, Alexandru Bogdan, Luca Sabin, Toma Cuzin,Radu Muntean
Kamera Tudor Vladimir Panduru
Montaža Andu Radu
Zvuk André Rigaut, Victor Miu, Julien Perez
Producenti Dragoș Vîlcu, Oana Iancu
World sales Voodoo Films

Filmove iz programa Mreža festivala Jadranske regije možete gledati i online i glasati za svoj omiljeni film, na sledećem LINKU

Festivali i nagrade

Projekcije

28.11.│ 21:30h │ JK-UM