Loading...

Takmičarski program

Da li ste videli ovu ženu?

Dušan Zorić, Matija Gluščević RS/HR • 2022 • 79 MIN

Sinopsisi:

U vrelini letnjeg dana, Draginja pronalazi telo mrtve žene koja podseća na nju.
U vrelini letnjeg dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima. U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem. Kroz tri različita života, jedna sredovečna žena pokušava da iskoči iz svoje kože.

Biografije:

Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njihovi filmovi su prikazani na velikom broju međunarodnih festivala gde su osvojili više nagrada. Dušanov dokumentarni film „Ljubav“ (2016) imao je premijeru na festivalu Visions du Réel u Nionu, dok je kratki igrani film „Strano telo“ (2018) uvršten u zvanični program Venecijanskog filmskog festivala. Matijin dokumentarac „Utopija“ (2016) prikazan je u Puli i na Martovskom filmskom festivalu, a njegov kratki igrani film „Loop“ (2017) imao je svetsku premijeru na festivalu u Lokarnu. „Da li ste videli ovu ženu?“ je njihov dugometražni debi.

Originalni naziv Have You Seen This Woman?
Režija Dušan Zorić, Matija Gluščević
Scenario Dušan Zorić, Matija Gluščević
Uloge Ksenija Marinković, Isidora Simijonović, Boris Isaković, Alex Elektra, Ivana Vuković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić
Kamera Aleksa Radunović, Marko Kažić, MilicaDrinić
Montaža Olga Košarić
Zvuk Luka Gamulin
Muzika Stipe Škokić – DJ Jock
Producenti Čarna Vučinić
Distribucija Metarmofoze

Festivali i nagrade

Projekcije

26.11. │ 19:00h │ MTS 1
27.11. │ 17:00h │ DKC
30.11.│ 18:30h │ CGR
2.12. │ 17:00h │ DOB