Loading...

FAF 2022 > Takmičarski program

Autobiografija

Makbul Mubarak ID/FR/SG/PL/PH/DE/QA • 2022 • 115 MIN

Sinopsisi:

Sa ocem u zatvoru i bratom u inostranstvu, mladi Rakib radi kao kućepazitelj u praznoj vili penzionisanog generala Purne, čiju su porodicu Rakibovi preci vekovima služili u ruralnom indonezijskom naselju. Nakon što se Purna vrati kući da bi započeo svoju predizbornu kampanju za gradonačelnika, Rakib se sa njim zbližava I pronalazi svoj poziv kao Purnin pomoćnik, u poslu i u životu. Kada Purnin predizborni poster jednog dana biva vandalizovan, Rakib ne okleva da pronađe krivca, pokrećući lavinu nasilja.

Biografije:

Makbul Mubarak je indonezijski filmski kritičar i autor, alumni programa Berlinale Talents I Azijske filmske akademije. Njegovi kratki filmovi su prikazivani i nagrađivani na festivalima kao što su Festival tajlandskog kratkog filma i videa, Međunarodni filmski festival u Singapuru i Filmski festival Indonezije, a dobitnik je I nagrade Indonezijske filmske akademije. „Autobiografija“ je njegov debitantski dugometražni film.

Originalni naziv Autobiography
Režija Makbul Mubarak
Scenario Makbul Mubarak
Uloge Kevin Ardilova, Arswendy Bening Swara, Yusuf Mahardika, Lukman Sardi, Yudi Ahmad Tajudin,Rukman Rosadi, Haru Sandra
Kamera Wojciech Staroń PSC
Muzika Bani Haykal
Zvuk L.H. Aim Adinegara, Waldir Xavier, Rémi Crouzet, Jean-Guy Veran
Producenti Yulia Evina Bhara
Distribucija Alpha Violet

Festivali i nagrade

Projekcije

26.11. │ 17:00h │ DOB
28.11. │ 16:30h │ MTS 6