Organizacija Festivala autorskog filma

Udruženje građana „Pogled u svet“

„Pogled u svet“ je neprofitna, nevladina organizacija, osnovana 2006. godine. Posvećena je organizaciji Festivala autorskog filma (FAF). Ovaj festival osnovao je Jugoslavija film, javna institucija koja se finansirala iz državnog budžeta, 1994. godine. Festival se uspešno odvijao sve dok Jugoslavija film nije započela proces privatizacije. Festival autorskog filma pretrpeo je ovu tranziciju i nije se dogodio 2005. Godine 2006. osnovano je Udruženje građana „Pogled u svet“ kako bi se nastavila tradicija održavanja Festivala autorskog filma.

Članovi Glavnog odbora UG „Pogled u svet“ su profesionalci sa iskustvom u filmskoj industriji. Predsednik odbora je Igor Stanković, izvršni direktor kompanije za distribuciju filmova MegaCom Film, koja je producent Festivala autorskog filma. Od 2006. godine, zajednička saradnja ove dve organizacije proizvela je 14 izdanja FAF-a, sa sve većim brojem posetilaca iz godine u godinu.

U organizaciji Festivala autorskog filma, „Pogled u svet“ sarađuje sa brojnim institucijama i organizacijama. Dugogodišnji glavni partneri Festivala su Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu. Festival takođe sarađuje sa Jugoslovenskom kinotekom, i beogradskim kulturnim i omladinskim centrima kao što su KCB, Dom omladine i drugi, ali i sa kulturnim centrima i ambasadama stranih zemalja.