a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

FOCUS FRANCE

Muzej Kinoteke, Kosovska 7, 2. i 3. XII

 FRANCUSKI INSTITUT PREDSTAVLJA

Francuski institut u Srbiji započeo otisnuo se u avanturu u želji da podrži razmene između Francuske i Srbije u oblasti autorskog filma. Pored podrške većini filmskih festivala, bilo da prika­zuju igrane ili dokumentarne filmove, kratki ili dugi metar, svi gradovi u Srbiji koji to žele mogu prikazivati savremene filmove u okviru Francuskog filmskog karavana, a od ove godine i CinEd, pedagoški filmski program. Pomenuta podrška takođe se odnosi i na profesionalnu saradnju. Pre tri godine, pozvali smo ACID da gostuje na Festivalu autorskog filma i da se upozna sa potenci­jalnim partnerima. Od tada, mnogo stvari se dogodilo: potpisivanje protokola o saradnji između filmskih centara Francuske i Srbije, srpski fokus u okviru kanske selekcije ACID-a i sada ACID-ova sel ekcija u Beogradu, radionice za koprodukciju u Parizu… i mnogo drugih, još uvek tajnih stvari…

Anne-Lorraine Vigouroux

Originalni naslov: En attendant; Režija: Julien Israel; Žanr: Igrani film; Zemlja produkcije: Fran­cuska, 2015; Trajanje: 9′.

Četrnaestogodišnja Lorans Mono je silovana. Pronađena je kako leži u pesku sa frakturisanom lobanjom. Da li je Kolin kriv? Možda, ali to nije ni toliko bitno.

Režija: Marija Momić; Zemlja produkcije: Srbija, 2017; Žanr: eksperimentalno-dokumentarni film; Trajanje: 7′

Inspirisana reakcijama publike na umetničke instalacije, režiserka Marija Momić postavlja svoju kameru kako bi zabeležila i prenela tu emociju.

.