a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

First Film First

24-30. XI
I ove godine Festival autorskog filma je po treći put domaćin trećeg modula profesionalnog trening programa Goethe Instituta FIRST FILMS FIRST.

Program je namenjen filmskim rediteljima Jugoistočne Evrope koji razvijaju svoje prve dugometražne igrane filmove. FIRST FILMS FIRST se sastoji od četiri modula, tokom perioda od 10 meseci i omogućava učesnicima da korak po korak razviju svoje filmove kroz različite umetničko-produkcione faze. Svaki od modula održava se na po jednom od važnih filmskih festivala u regionu.

Tutori na beogradskom modulu su slavni rumunski reditelj Cristi Puiu i jedan od najuspešnijih scenarista sa ovih prostora, Srđan Koljević. Cristi Puiu će održati tokom festivala mesterklas koji je otvoren za javnosta, a prvi FIRST FILMS FIRST projekat koji je “postao” film, “Zaposlena (Her Job)” Nikosa Labota, takmičiće se za nagradu Festivala Autorskog filma.

FIRST FILMS FIRST se usredsređuje na samo osam učesnika, kako bi omogućio individualni pristup svakom od učesnika.

Više informacija možete naći na www.firstfilmsfirst.com.