Svečana premijera filma „Deset u pola“

Treći dan Festivala autorskog filma

 

Film „Deset u pola“ Danisa Tanovića koji je svetsku premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu sinoć je imao domaću premijeru u Kombank dvorani u okviru 27. Festivala autorskog filma.

Film je najavio predsednik saveta festivala Srdan Golubović, a premijeri su prisustvovali  i glumci filma – Branko Đurić, Izudin Bajrović, Anja Matković, Helena Vuković i Kerim Čutuna, kao i scenarista Nikola Kuprešanin.

 

 

Radnja filma „Deset u pola“ smeštena je u Sarajevo, maja 2021. godine. Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak dolazi leto i postoji nada da bi se stvari mogle popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede „najbolje ćevape u Sarajevu“, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije, priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog već i celog grada. Gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?