a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

Glumac Viktor Poster maestralno odigrao ulogu transrodne balerine

Beogradska publika će od 16. maja imati prilike da pogleda rad debitanta Lukasa Dhonta čiji je film osvojio čak četiri nagrade na Kanskom festivalu 2018. godine, a zatim i bio jedan od najgledanijih na Festivalu autorskog filma.

Uspeh filma “Devojka” ogleda se u preko 20 nagrada, ali ipak najveći utisak ostavio je glumac Viktor Poster čija neverovatna interpretacija petnaestogodišnje Lare, odlučne devojke koja predano radi na tome da postane profesionalna balerina, je dovoljan razlog da se pogleda ovaj film. Lara se u novoj školi, uz podršku svoga oca, u potpunosti posvećuje svom cilju. Međutim, njene tinejdžerske frustracije i nestrpljenje počinju rasti nakon što shvati da se njeno telo odupire strogoj disciplini zato što je rođena kao dečak.

Reditelj i scenarista Lukas Dhont, inspiraciju za ovaj film dobio je 2009. godine nakon što je u novinama pročitao priču o balerini rođenoj u telu muškarcs i zatim uspeo da na platno prenese emociju koju ova priča zaslužuje.

Film je prvi put je prikazan na Kanu 2018. godine u selekciji Izvestan pogled, u kojoj je i osvojio 4 nagrade: Nagrada za najboljeg glumca (Viktor Poster), Zlatna Kamera za reditelja Lukasa Dhonta, Fipresci nagrada u selekciji Izvestan pogled i Queer palm. Film je nagrađen i u Srbiji, međunarodni žiri 25. Festivala evropskog filma Palić 2018, dodelio je nagradu ZLATNI TORANJ ZA NAJBOLJI FILM filmu DEVOJKA, u režiji Lukasa Donta.

Premijera filma “Devojka” održaće se 16. maja, od 19h u Kombank Dvorani, a od tog dana film će se naći i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

sr_RSSerbian
en_USEnglish sr_RSSerbian