a
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.
12, Some Streeet, 12550 New York, USA
(+44) 871.075.0336
silverscreen@edge-themes.com
Links
Follow Us

ACID - Udruzenje za promociju mladog nezavisnog filma

DVORANA KULTURNOG CENTRA, KINOTEKA, UZUN MIRKOVA

ACID je udruženje koje čine filmski autori. Zahvaljujući tome, ono okuplja različite poglede, karakterišu je raznovrsni pristupi snimanju fi lmova, originalni stavovi reditelja. Šta je to što hrani inspiraciju fi lmskih autora? Kako oni prave svoje fi lmove, od pisanja scenarija do snimanja? Kako rade sa glumcima? Upravo takva iskustva će oni deliti sa publikom u okviru ACID POPa.

KAKO SE ODVIJA ACID POP? Kao na radničkom univerzitetu, u pitanju je sezona koja traje čitave godine i događa se u bioskopskim salama koje sarađuju sa ACIDom. Svaka seansa je podeljena na tri dela:

I/ DIJALOG Reditelj fi lma koji se prikazuje i još jedan auto riz ACIDa pružiće publici mogućnost da pogledaju fi lm iz posebnog ugla i da razumeju način na koji je nastao..

II/ PRIKAZIVANJE FILMA

III / RAZGOVOR Nakon uvoda, posle prikazivanja će biti pokrenut razgovor gde će publika biti pozvana da debatuje sa rediteljima o fi lmu.

NEMA RAZLIKE IZMEĐU ISTORIJSKOG FILMA I FILMA NAUČNE FANTASTIKE – ACID POP (RADNIČKI UNIVERZITET ACID)

Učestvuju: Clément Schneider, Vladimir Perišić i Morgan Pokée
Često je verovanje da fi lm verno prikazuje prošlost, dok se kod budućnosti pušta mašti na volju. Međuti m, u istorijskim fi lmovima, kao i u fi lmovima naučne fantasti ke, mašta stupa na delo kako bi stvorila sliku sveta, bilo da je on utopijski ili ne. Uostalom, zar nije uloga fi lma da ponovo ispisuje stranice istorije? Uz prikazivanje fi lma Nasilna želja za srećom – Clé ment Schneider

LIKOVI I STVARNE LIČNOSTI: A ŠTA KADA BISMO GLUMCE UVELI U STVARNOST? ACID POP (RADNIČKI UNIVERZITET ACID)

Učestvuju: Anne Alix, Vladimir Perišić i Morgan Pokée
Uvesti glumce u „stvarni život“ i upoznati ih sa pravim ličnosti ma. Da li je to samo rediteljski fantazam ili svesno preuzimanje rizika: kako napraviti dijalog između fi kcije i dokumentarca u istom fi lmu? Uz prikazivanje fi lma Nešto se dešava – Anne Alix

Originalni naziv: Cassandro the Exoti co!; Reditelj: Marie Losier; Zemlja produkcije:Francuska, 2018; Trajanje: 73’
Nakon 26 godina vrtećih skokova i letećih aperkata u ringu, Kasandro, zvezda meksičkih rvača transvesti ta poznati jih kao Egzoti ko, daleko je od penzije. Ali sa gomilom izlomljenih kosti ju i metalnih šrafova u svom telu, mora da ponovo pronađe sebe.

Originalni naziv: Seule à mon mariage; Reditelj: Marta Bergman; Zemlja produkcije: Belgique, 2018; Trajanje: 121’
Pamela, mlada Romkinja, drska, spontana i smešna, polazi na put u nepoznato, bežeći od tradicija koje je guše. Sti že u Belgiju sa tri reči francuskog i nadom da će brak promeniti sudbinu njene ćerke.

Originalni naziv: Thunder Road; Reditelj: Jim Cummings; Zemlja produkcije: SAD, 2018; Trajanje: 90’
Priča o Džimiju Arnoudu, teksaškom policajcu koji pokušava da odgaja svoje dete najbolje što može. Tragikomičan portret osobe koja se bezuspešno trudi da bude autoritet u Americi.

Originalni naziv: Bad bad winter; Reditelj: Olga Korotko; Zemlja produkcije: Kazakstan, Francuska, 2018; Trajanje: 87’
Nakon smrti svoje bake, ćerka poslovnog čoveka se vraća u svoje rodno mesto. Nakon nekog vremena, posećuju je bivši drugovi iz razreda, ali njihovo okupljanje dovodi do neočekivanog obrta.

Reditelj: Clé ment Schneider; Uloge: Kenten Dolmer, Gras Seri, Fransis Leple, Frank Brino, Vensan Kardona i Ilijas Le Dore; Zemlja produkcije: Francuska – 2018; Trajanje: 75’ Godina 1792. Daleko od epicentra Francuske revolucije, manasti r mladog monaha Gabrijela pretvoren je u kasarnu od strane revolucionarnih snaga. Nastupa prisilni suživot između monaha i vojnika koji Gabrijela ne ostavlja ravnodušnim.

Reditelj: Anne Alix; Uloge: Lola Duenjas i Bojena Horackova; Zemlja produkcije: Francuska; Trajanje; 101’
Avinjon. Irma, koja nije pronašla mesto u ovom svetu, sreće Dolores, slobodoumnu ženu koja piše gay-friendly vodič za jedan zaboravljeni kutak u Provansi. Njih dve kreću na put i kroz Provansu se sreću sa čudesnim, složenim svetom, humanim u svojoj bici za postojanjem. Za svaku od njih ovo predstavlja inicijacijsko putovanje.

Originalni naziv: De guerre lasses; Reditelj: Laurent Bécue-Renard; Zemlja produkcije: Francuska; Trajanje; 101’;
Priča prati tri žene koje se nalaze na grupnoj terapiji posle ubistva njihovih muževa tokom rata u Bosni i Herzegovini.